Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4% ανέρχεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στροφή στα «ασφαλή καταφύγια» κάνουν οι επενδυτές, με το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς να υποχωρεί στο 0,1%. Υψηλότερα κατά 5,8 μονάδες βάσης κινείται του 7ετούς. Καθοδική κατεύθυνση για την απόδοση του 5ετούς.

Στο 4% ανέρχεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι εμπορικοί φόβοι οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή. Οι επενδυτές ανησυχούν για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης αλλά και για την εμπορική διαφωνία ΗΠΑ-Κίνας, και κάνουν στροφή στα«ασφαλή καταφύγια» των κρατικών ομολόγων.

Οι αποδόσεις των γερμανικών και ιαπωνικών ομολόγων υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών -του 10ετούς Bund υποχωρεί στο 0,11%.

Το επιτόκιο του γαλλικού 10ετούς με σταθεροποιητικές κινήσεις διαμορφώνεται στο 0,55%, ενώ του βρετανικού 10ετούς στο 1,17%.

Καθοδική κατεύθυνση για την απόδοση του ιταλικού 10ετούς –στο 2,94% μετά το άλμα των προηγούμενων ημερών. Πτωτικά κινείται και το επιτόκιο του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου, στο 1,24%.

Ανοδική κατεύθυνση για τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς ενισχύεται 2,8 μονάδες βάσης, στο 4,0%, του 7ετούς κυμαίνεται 5,8 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,60%, ενώ του 5ετούς με πτωτική τάση, διαμορφώνεται στο 2,79%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v