Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριών εβδομάδων τα ιταλικά yields

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς αυξάνεται 3,9 μονάδες βάσης, στο 2,77%. Σταθεροποιητικές κινήσεις για τους ελληνικούς τίτλους. Στο 3,92% διατηρείται το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων τα ιταλικά yields

To ιταλικό κόστος δανεισμού φτάνει στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών εβδομάδων τη Δευτέρα, με πίεση από τις ανησυχίες για επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης στη χώρα.

Το sell off στα ιταλικά ομόλογα, το οποίο έφερε τις αποδόσεις υψηλότερα κατά οκτώ μονάδες βάσης, ξεχωρίζει εν μέσω σταθερότητας στις αγορές ευρωπαϊκών ομολόγων.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας επιβεβαίωσαν ότι η ιταλική οικονομία πέρασε σε ύφεση το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ η δραστηριότητα στην μεταποίηση συρρικνώθηκε για τέταρτο μήνα τον Ιανουάριο, υποδηλώνοντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα για την οικονομία.

Τα πιο αδύναμα στοιχεία γενικότερα έχουν δώσει ώθηση στις αγορές ομολόγων, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια στο ιστορικά χαμηλό σημερινό επίπεδο, για μεγαλύτερο διάστημα.

Στο πρωινό trading της Δευτέρας, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς αυξάνεται 3,9 μονάδες βάσης, στο 2,77%.

Το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς επίσης κινείται υψηλότερα κατά 1,9 μονάδα βάσης, στο 1,25%.

Σταθεροποιητικές κινήσεις για τους ελληνικούς τίτλους. Του 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,92%, του 5ετούς στο 2,90%, ενώ του 7ετούς υποχωρεί 2,2 μονάδες βάσης, στο 3,58%.

Του βρετανικού 10ετούς σταθερό στο 1,24%, του γαλλικού 10ετούς ελαφρώς ανοδικά –κατά μισή μονάδα βάσης- στο 0,57%, ενώ του γερμανικού 10ετούς διατηρείται στο 0,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v