Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ανοδικά κινήθηκε το επιτόκιο του ελληνικού 7ετούς –κατά 6,2 μονάδες βάσης, στο 3,67%- όπως και του 5ετούς που με αύξηση κατά 13,5 μονάδες βάσης, έφτασε στο 2,91%.

Στο 4% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές τη Δευτέρα, καθώς συνεχίζονται οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, ένας νέος κύκλος εμπορικών συνομιλιών ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα καθώς οι διαπραγματεύσεις την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές θέλουν να κλείσουν μια συμφωνία νωρίτερα από την 1η Μαρτίου, δηλαδή πριν οι ΗΠΑ αυξήσουν τους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές στο 25% από 10% προηγουμένως.

Στην αγορά συναλλάγματος, η αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας οδήγησαν το δολάριο στο πιο υψηλό σημείο από την ανάκαμψη του νομίσματος μετά τα Χριστούγεννα. Το νόμισμα είναι σε πορεία για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Στην αγορά ομολόγων, οι φόβοι για οικονομική επιβράδυνση στην Ευρώπη πρόσφεραν στήριξη σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως το γερμανικό χρέος.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διατηρείται κοντά σε χαμηλό δύο ετών, στο 0,12%, του γαλλικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 0,56%, του βρετανικού 10ετούς στο 1,18%, ενώ του ιταλικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης, στο 2,91%.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 4,0%. Ανοδικά κινήθηκε το επιτόκιο του 7ετούς –κατά 6,2 μονάδες βάσης, στο 3,67%- όπως και του 5ετούς που με αύξηση κατά 13,5 μονάδες βάσης, έφτασε στο 2,91%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 2,9 μονάδες βάσης, στο 2,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v