Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,08% υποχωρεί το επιτόκιο του ελληνικού 5ετούς

Υπό πίεση τα ιταλικά ομόλογα, εν αναμονή αξιολόγησης από την Fitch. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο 3,78%, ενώ του 7ετούς κινείται ανοδικά κατά δύο μονάδες βάσης, στο 3,38%.

Στο 3,08% υποχωρεί το επιτόκιο του ελληνικού 5ετούς

Ανοδικά κινούνται τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων την Παρασκευή, αντανακλώντας την προσοχή των επενδυτών πριν από την αξιολόγηση της Fitch, σήμερα. Οι αποδόσεις των υπόλοιπων κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης σημειώνουν μικρές μεταβολές.

Το επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, για έκτη συνεχόμενη φορά, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ifo, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.  

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του γερμανικού ινστιτούτου διολίσθησε στις 98,5 μονάδες, έναντι πρόβλεψης για υποχώρηση στις 99 μονάδες. Είναι το πιο χαμηλό σημείο από τον Δεκέμβριο του 2014.

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 1,1 μονάδα βάσης, στο 0,11%, του γαλλικού 10ετούς με ίδια πτώση διαμορφώνεται στο 0,52%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου με καθοδική πορεία κατά 2,2 μονάδες βάσης, κυμαίνεται στο 1,17%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς κινείται χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης, στο 1,19%, ενώ του ιταλικού 10ετούς ενισχύεται κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 2,85%. 

«Υπάρχει κάποια νευρικότητα πριν από την έκθεση, αλλά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει υποβάθμιση – θα γινόταν πολύ σύντομα, καθώς η Fitch έθεσε σε αρνητικό outlook τη χώρα τον Αύγουστο», σημειώνει ο  Mathias van der Jeugt, αναλυτής της KBC.

Στις 31 Αυγούστου, η Fitch διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒΒ για το ιταλικό αξιόχρεο, θέτοντας ωστόσο αρνητικό outlook, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης εντός των επόμενων 12 μηνών. Οπως ανέφρε τότε ο οίκος, η υποβάθμιση του outlook οφείλεται στην αναμενόμενη δημοσιονομική χαλάρωση μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη χώρα, κάτι που θα θέσει το πολύ υψηλό εξωτερικό της χρέος πιο εκτεθειμένο σε πιθανά σοκ. 

Το επιτόκιο του ελληνικού 5ετούς σημειώνει ισχυρή πτώση κατά 7,6 μονάδες βάσης, στο 3,08%, του ελληνικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο 3,78%, ενώ του 7ετούς κινείται ανοδικά κατά δύο μονάδες βάσης, στο 3,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v