Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή πτώση στο επιτόκιο του ελληνικού 5ετούς

Η απόδοση του ελληνικού 7ετούς κινείται χαμηλότερα κατά 1,3 μονάδα βάσης, στο 3,40%, ενώ του 10ετούς με μικρότερη καθοδική κίνηση διαμορφώνεται στο 3,76%.

Ισχυρή πτώση στο επιτόκιο του ελληνικού 5ετούς

Οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης στις διαφωνίες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου και επίτευξης συμφωνίας οδηγούν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχές. Οι συζητήσεις διεξάγονται στην Ουάσιγκτον.

Στην αγορά συναλλάγματος, το κινεζικό γουάν ενισχύεται την Τετάρτη. Oι ΗΠΑ επιδιώκουν να αποσπάσουν δέσμευση του Πεκίνου ότι δεν θα υποτιμήσει το γουάν στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. 

Την ίδια ώρα, απομακρύνονται οι τιμές του αργού από τα υψηλά του 2019, με την αυξημένη αμερικανική παραγωγή και την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση να συγκρατούν την ανοδική κίνηση.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς, με καθοδική κατεύθυνση κατά σχεδόν μία μονάδα βάσης, κυμαίνεται στο 0,09%, του γαλλικού 10ετούς με μικρή πτώση διαμορφώνεται στο 0,51%, ενώ του βρετανικού 10ετούς –χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης- τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,16%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί στο 1,20%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου ενισχύεται 5,4 μονάδες βάσης, στο 2,84%.

Μεγάλη πτώση –κατά 8,4 μονάδες βάσης- σημειώνει το επιτόκιο του ελληνικού 5ετούς που φτάνει στο 3,12%. Η απόδοση του ελληνικού 7ετούς κινείται χαμηλότερα κατά 1,3 μονάδα βάσης, στο 3,40%, ενώ του 10ετούς, με μικρότερη καθοδική κίνηση, διαμορφώνεται στο 3,76%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury κινείται 1,6 μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 2,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v