Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται τα ιταλικά και ελληνικά ομόλογα

Η επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας στο ΒΒΒ από τη Fitch ρίχνει τα ιταλικά επιτόκια. Υποχωρεί και το ελληνικό κόστος δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς στο 3,76% - 3,7 μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Ενισχύονται τα ιταλικά και ελληνικά ομόλογα

Ισχυρά τα ιταλικά ομόλογα στο trading της Δευτέρας, με το ράλι νωρίτερα να φτάνει μέχρι και τις 11 μονάδες βάσης, μετά την επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας στο ΒΒΒ από τη Fitch. Η σημερινή πορεία αντιστρέφει το sell off της Παρασκευής.

Ο οίκος αξιολόγησης τόνισε, ωστόσο, ότι «υπάρχει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο γενικού κρατικού χρέους και απουσία διαρθρωτικής δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς και αβεβαιότητα από την τρέχουσα πολιτική δυναμική».

Μεγάλη πτώση -κατά 8,1 μονάδες βάσης- σημειώνει το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς. Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις του ευρωπαϊκού νότου.

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς κινείται καθοδικά κατά 3,7 μονάδες βάσης, στο 3,76%, ενώ του 5ετούς με μικρή ανοδική τάση – κατά περίπου μισή μονάδα βάσης – διαμορφώνεται στο 3,06%. Χαμηλότερα κατά 1,9 μονάδα βάσης, στο 3,37% η απόδοση του 7ετούς

Μικρή καθοδική κίνηση σημειώνει του ισπανικού 10ετούς -κατά σχεδόν μισή μονάδα βάσης- στο 1,17%.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα επιτόκια κινούνται ανοδικά, καθώς η πρόοδος των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας δίνει ώθηση για επενδυτικά προϊόντα με μεγαλύτερο ρίσκο.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύεται κατά 1,9 μονάδα βάσης, στο 0,11%, του γαλλικού 10ετούς επίσης κατά 1,5 μονάδα βάσης, στο 0,53%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου κινείται ανοδικά κατά 1,2 μονάδα βάσης, στο 1,17%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 1,3 μονάδα βάσης, στο 2,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v