Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά yields

Tο επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί περαιτέρω (4,3 μονάδες βάσης) στο μείον 0,05%, ενώ η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 3,3 μονάδες βάσης, στο 0,32%. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο 3,78%.

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά yields

Ενισχύονται τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης, μετά την ήπια στάση του Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη την Τετάρτη.

Αντιμετωπίζοντας τις αυξανόμενες απειλές για την ανάπτυξη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να καθυστερήσει περαιτέρω την προγραμματισμένη αύξηση των επιτοκίων, εάν χρειαστεί να εξετάσει μέτρα για τον μετριασμό των επιπτώσεων των αρνητικών επιτοκίων, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, σύμφωνα με το Reuters.

«Η ΕΚΤ θα υιοθετήσει όλες τις δράσεις νομισματικής πολιτικής που είναι αναγκαίες για την επίτευξη του στόχου της. Σε μια τέτοια κατάσταση, όπως ακριβώς κάναμε κατά τη συνεδρίασή μας τον Μάρτιο, θα διασφαλίσουμε ότι η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να συνοδεύει την οικονομία προσαρμόζοντας το guidance για τα επιτόκια, ώστε να αντανακλά τις νέες προοπτικές για τον πληθωρισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί περαιτέρω -4,3 μονάδες βάσης- στο μείον 0,05%, η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 3,3 μονάδες βάσης, στο 0,32%, ενώ το επιτόκιο του βρετανικού 10ετούς κινείται χαμηλότερα κατά 2,7 μονάδες βάσης, στο 0,98%.

Στον Ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς διολισθαίνει τρεις μονάδες βάσης, στο 1,07%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου κινείται ανοδικά κατά περίπου μία μονάδα βάσης, στο 2,55%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο 3,78%, ενώ του 5ετούς με πτώση κατά 1,7 μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο 2,65%. 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury υποχωρεί 5,3 μονάδες βάσης, στο 2,36%, ενώ του 3μηνου εντόκου με πτώση κατά 1,2 μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο 2,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v