Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Αμεσα αντέδρασε η αγορά στην επικύρωση της εκταμίευσης των 978 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα. Στο 3,51% -χαμηλότερα κατά εννέα μονάδες βάσης- το επιτόκιο του 10ετούς. Σε ιστορικό χαμηλό του 5ετούς.

Βουτιά στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Ράλι κάνουν τα ελληνικά ομόλογα στη σκιά της εκταμίευσης της δόσης, εν μέσω αισιοδοξίας για νέα έκδοση ομολόγου το επόμενο διάστημα και της συζήτησης για την αποπληρωμή δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το Eurogroup, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, επικύρωσε τη θετική εισήγηση των θεσμών και του EwG για την εκταμίευση των 978 εκατ. ευρώ από τις επιστροφές κερδών των ελληνικών ομολόγων. Αυτό ανέφεραν  πηγές του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι το θέμα που αφορούσε την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε.

Το επιτόκιο του 5ετούς υποχωρεί 13 μονάδες βάσης, στο 2,32%, του 7ετούς, κατά 16,2 μονάδες βάσης χαμηλότερα, διαμορφώνεται στο 2,69%, ενώ του 10ετούς με πτώση κατά εννέα μονάδες βάσης, κυμαίνεται στο 3,51%.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα είναι αρνητικό στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, με τα ευρωπαϊκά yields να «τσιμπάνε» υψηλότερα.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύεται 1,6 μονάδα βάσης και περνάει σε θετικό πρόσημο, στο 0,01%, του γαλλικού 10ετούς κατά 1,2 μονάδα βάσης, στο 0,38%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου κινείται ανοδικά κατά 3,3 μονάδες βάσης, στο 1,12%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κινείται μία περίπου μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,12%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου με σταθεροποιητική κατεύθυνση, διαμορφώνεται στο 2,50%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά κατά 1,6 μονάδα βάσης, στο 2,52%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v