Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,77% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ηπιες κινήσεις στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης. Στο προσκήνιο οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και το Brexit, καθώς το βρετανικό κοινοβούλιο ψηφίζει για τρίτη φορά τη Συμφωνία Αποχώρησης της Βρετανίδας Πρωθυπουργού.

Στο 3,77% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται σήμερα η πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Τα φώτα είναι στραμμένα στις σινοαμερικανική σχέση και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις, μετά τους φόβους για δυνητική αμερικανική ύφεση που άσκησαν πιέσεις στις μετοχές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. 

Η εμπορική αισιοδοξία ενισχύει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο προσκήνιο σήμερα και το Brexit, καθώς το βρετανικό κοινοβούλιο ψηφίζει για τρίτη φορά τη Συμφωνία Αποχώρησης της Βρετανίδας Πρωθυπουργού.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο μείον 0,06% και βρίσκεται σε πορεία για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούνιο του 2016, του γαλλικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά μισή μονάδα βάσης, στο 0,31%, ενώ του βρετανικού 10ετούς υποχωρεί 1,7 μονάδα βάσης, στο 0,98%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς κινείται καθοδικά κατά μια μονάδα βάσης, στο 1,09%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου, με ανοδική κατεύθυνση κατά μισή μονάδα βάση, κυμαίνεται στο 2,48%.

Μισή μονάδα βάσης χαμηλότερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς , στο 3,77%, μισή μονάδα βάσης υψηλότερα του 5ετούς, στο 2,64%.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά κατά 1,6 μονάδα βάσης, στο 2,40%, ενώ του 3μηνου εντόκου υποχωρεί μισή μονάδα βάσης, στο 2,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v