Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό μήνα το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Καθοδικά κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού, μετά το ρεπορτάζ του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα εξετάζει πρόωρη αποπληρωμή δανείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε χαμηλό μήνα το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Το σχέδιο της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μπορεί σύντομα να υλοποιηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χώρα να ισχυριστεί πως έχει κάνει ένα ακόμα βήμα προς την οικονομική εξομάλυνσή της, γράφει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει, η πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ αποτελεί από καιρό φιλοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς προσπαθεί να μειώσει τα κόστη αναχρηματοδότησης των δανείων της.

Καθοδικά κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού, με το επιτόκιο του 10ετούς να υποχωρεί σε χαμηλό μήνα -χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης- στο 3,69%. Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 5ετούς υποχωρεί 3,7 μονάδες βάσης και κυμαίνεται στο 2,55%, οδεύοντας σε ιστορικά χαμηλό κλείσιμο.

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, μετά τα πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα στοιχεία μεταποίησης από την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η είδηση καθησύχασε τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Στο πολιτικό σκηνικό, εξακολουθεί να υπάρχει χάος όσον αφορά το Brexit. Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία φαντάζει πιθανότερη μέρα με τη μέρα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής του ευρωπαϊκού μπλοκ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

"Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει πιο πιθανό ένα σενάριο χωρίς συμφωνία, αλλά εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι θα το αποφύγουμε", είπε ο Μπαρνιέ και πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να δεχτεί την παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση ή μια σχέση παρόμοια με εκείνη που έχει το μπλοκ με την Νορβηγία.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί κατά περίπου μία μονάδα βάσης, στο μείον 0,03%, του γαλλικού 10ετούς επίσης και διαμορφώνεται στο 0,37%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου, με πτώση κατά 2,6 μονάδες βάσης, κυμαίνεται στο 1,02%.

Στο ευρωπαϊκό Νότο, το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο 2,52%, ενώ του ισπανικού 10ετούς με αρνητική κίνηση κατά μία μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο 1,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v