Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το ράλι στα ελληνικά ομόλογα

Νέα πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με του 5ετούς να φτάνει σε νέο πολυετές χαμηλό, στο 2,24% και του 10ετούς στο 3,44%. Μειωμένο το επιτόκιο και στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων.

Συνεχίζεται το ράλι στα ελληνικά ομόλογα

Ισχυρά παραμένουν τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 5ετούς να συνεχίζει καθοδικά, σε νέο πολυετές χαμηλό σημείο, στο 2,24%. Η σημερινή πτώση φτάνει τις 4,6 μονάδες βάσης.

Παράλληλα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί 1,8 μονάδα βάσης, στο 3,44%, επίσης σε χαμηλό ετών. Το επιτόκιο του 7ετούς κατά 4,5 μονάδες βάσης χαμηλότερα, κυμαίνεται στο 2,62%. 

Την ίδια ώρα, μειωμένο ήταν το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, καθώς διαμορφώθηκε στο 0,35% από 0,50% στην προηγούμενη έκδοση.

Κατά τη σημερινή έκδοση, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους συγκέντρωσε 813 εκατ. ευρώ, ενώ  υπερκαλύφθηκε κατά 2,26 φορές έναντι 2,11 της προηγούμενης.

Σε χαμηλό επίπεδο διατηρούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ μείωσε την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη, επικαλούμενο τις αυξημένες εμπορικές εντάσεις και την πιο σφιχτή νομισματική πολιτική από τη Fed. Αναμένει πλέον ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,3% το 2019 έναντι 3,5% που ανέμενε προηγουμένως. Για το 2020 ωστόσο, το ΔΝΤ αναμένει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει στο 3,6%.

Στο προσκήνιο και η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Τόνο στην αγορά δίνει και η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά την ανακοίνωση από τον Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή πρόσθετων δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς Bund κινείται σταθεροποιητικά, στο μείον 0,008%, του γαλλικού επίσης, στο 0,34%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο 1,10%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 3 μονάδες βάσης, στο 2,54%, ενώ του ισπανικού 10ετούς κατά 1,4 μονάδες βάσης χαμηλότερα, κυμαίνεται στο 1,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v