Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,45% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η συνεδρίαση της Ερυωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας του Απριλίου, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το Brexit, αλλά και η εμπορική κόντρα της Ουάσιγκτον με το μπλοκ, βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών την Τετάρτη.

Στο 3,45% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε χαμηλό επίπεδο διατηρούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, στο trading της Τετάρτης, μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης μείωσε την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το ΔΝΤ, επικαλούμενο τις αυξημένες εμπορικές εντάσεις και την πιο σφιχτή νομισματική πολιτική από τη Fed.

Το ΔΝΤ αναμένει πλέον ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,3% το 2019 έναντι 3,5% που ανέμενε προηγουμένως. Για το 2020 ωστόσο το ΔΝΤ αναμένει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει στο 3,6%.

Στο προσκήνιο και η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Τόνο στην αγορά δίνει και η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά την ανακοίνωση από τον Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή πρόσθετων δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς Bund κινείται σταθεροποιητικά, στο μείον 0,008%, του γαλλικού επίσης, στο 0,34%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο 1,10%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 3,5 μονάδες βάσης, στο 2,54%, ενώ του ισπανικού 10ετούς κατά 1,4 μονάδες βάσης χαμηλότερα, κυμαίνεται στο 1,06%.

Ηπιες διακυμάνσεις και στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,45%, ενώ του 5ετούς, με μικρή καθοδική κατεύθυνση λιγότερο από μία μονάδα βάσης, φτάνει στο 2,28%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται καθοδικά, στο 2,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v