Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά γύρισε η απόδοση του γερμανικού 10ετούς

Ηπιες μεταβολές για τα ελληνικά yields. Του 10ετούς υποχωρεί στο 3,29%, ενώ του 5ετούς διαμορφώνεται στο 2,20%. Ενισχύεται η αίσθηση που θέλει τις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες να παραμένουν αδύναμες, παρέχοντας στήριξη στις αγορές ομολόγων.

Αρνητικά γύρισε η απόδοση του γερμανικού 10ετούς

Κάτω από το μηδέν πέρασε η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου στο trading της Πέμπτης, μία μέρα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία του ινστιτούτου ερευνών Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Απρίλιο.

Το κλίμα μεταξύ των επιχειρηματιών στη Γερμανία κινήθηκε χαμηλότερα τον Απρίλιο, με τον δείκτη του να διαμορφώνεται στις 99,2 μονάδες, από 99,7 τον Μάρτιο, έναντι πρόβλεψης για 99,9.

Ενισχύεται η αίσθηση που θέλει τις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες να παραμένουν αδύναμες, παρέχοντας στήριξη στις αγορές προϊόντων σταθερού εισοδήματος.

Η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπάντεχα συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεσμεύτηκε να διατηρήσει τα επιτόκια «εξαιρετικά χαμηλά» τουλάχιστον μέχρι το 2020.

Η Τράπεζα του Καναδά διατήρησε την Τετάρτη τα επιτόκια αμετάβλητα, ενώ δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη για μελλοντικές αυξήσεις.

Τα αδύναμα στοιχεία οδήγησαν το επιτόκιο του 10ετούς Bund από το υψηλό μήνα, προς το πρόσφατο χαμηλό δυόμιση ετών.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς, με καθοδική κατεύθυνση, γυρίζει σε αρνητικό πρόσημο (-0,01%), του γαλλικού 10ετούς ενισχύεται μία μονάδα βάσης, στο 0,35%, ενώ του βρετανικού 10ετούς ομολόγου, με σταθεροποιητικές κινήσεις, διαμορφώνεται στο 1,17%.

Το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο 1,08%, ενώ του ιταλικού 10ετούς δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις (+3,2 μονάδες) και κυμαίνεται στο 2,65%.

Ηπιες μεταβολές σημειώνουν τα ελληνικά yields. Του 10ετούς υποχωρεί μισή μονάδα βάσης, στο 3,29%, ενώ του 5ετούς, μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, διαμορφώνεται στο 2,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v