Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,31% το ελληνικό 10ετές, ανοδικά τα ευρωπαϊκά yields

Το άλμα του πετρελαίου ενισχύει τα επιτόκια των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, κατά περίπου δύο μονάδες βάσης, με τους ιταλικούς τίτλους ωστόσο να δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις.

Στο 3,31% το ελληνικό 10ετές, ανοδικά τα ευρωπαϊκά yields

Μικρές καθοδικές κινήσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τη δημοσίευση νέων εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου αλλά και την άνοδο των τιμών πετρελαίου.

Μία ανάσα από το πιο υψηλό σημείο των τελευταίων έξι μηνών βρίσκονται οι τιμές του αργού, μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για καθολικές κυρώσεις στις χώρες που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν.

Το γεγονός οδηγεί υψηλότερα τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύεται 2,1 μονάδες βάσης, στο 0,04%, του γαλλικού 10ετούς επίσης κατά 2,6 μονάδες βάσης, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου με άνοδο κατά 2,4% διαμορφώνεται στο 1,22%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά 2,3 μονάδες βάσης, στο 1,09%, ενώ του ιταλικού με μεγαλύτερη ενίσχυση –κατά πέντε μονάδες βάσης- κυμαίνεται στο 2,64%.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς διατηρείται στο 3,31%, ενώ του 5ετούς στο 2,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v