Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,35% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας «παροδικών» δυνάμεων, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Fed, o οποίος τόνισε πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ισχυροί λόγοι για μια περικοπή ή αύξηση του επιτοκίου.

Στο 3,35% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των βασικών κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, ακολουθώντας την άνοδο των αμερικανικών Treasuries, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Fed και τα σχόλια του επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ.

Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, δίνοντας την υπόσχεση για υπομονετική στάση, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως ο πληθωρισμός παραμένει αδύναμος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Fed σημειώνει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας παραμένει εύρωστη, αλλά ταυτόχρονα ο πληθωρισμός είναι υποτονικός.

Ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας «παροδικών» δυνάμεων, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, o οποίος τόνισε πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ισχυροί λόγοι για μια περικοπή ή αύξηση του επιτοκίου.

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ενισχύεται 1,6 μονάδες βάσης, στο 0,03%, του γαλλικού 10ετούς επίσης και φτάνει στο 0,38%, ενώ του βρετανικού με μεγαλύτερη άνοδο (+3,1 μονάδες βάσης) κυμαίνεται στο 1,18%.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 2,8 μονάδες βάσης, στο 2,53%, ενώ του ισπανικού 10ετούς με ανοδική τάση κατά περίπου μισή μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο 1%.

Καθοδικά κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού. Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί 1,7 μονάδες βάσης, στο 3,35%, ενώ του 5ετούς με παρόμοια πτώση (1,9 μονάδες βάσης) κυμαίνεται στο 2,28%.

Ανοδικά κινείται το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς -ενισχύεται 1,6 μονάδα βάσης, στο 2,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v