Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,42% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, οι κινήσεις είναι περιορισμένες καθώς υπάρχει η αντίληψη ότι οι κεντρικές τράπεζες θα λάβουν επιπλέον δράση για να ενισχύσουν την ανάπτυξη, ενώ το κλίμα επιβαρύνουν και οι επερχόμενες ευρωεκλογές.

Στο 3,42% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Υψηλότερα από τα πρόσφατα πολυετή χαμηλά τους κυμαίνονται τα περισσότερα ευρωπαϊκά yields την Τρίτη, με τους επενδυτές να είναι ακόμη διστακτικοί για την πώληση προϊόντων σταθερού εισοδήματος, με δεδομένη την αυξημένη ανησυχία για την οικονομική ανάπτυξη και τις εμπορικές εντάσεις.

Μετά την απότομη πτώση των αποδόσεων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων την περασμένη εβδομάδα, με ώθηση από τη σινοαμερικανική εμπορική διαμάχη και την αβεβαιότητα του Brexit, οι αγορές ομολόγων έχουν σταθεροποιηθεί στις πρόσφατες συνεδριάσεις.

Ωστόσο, οι κινήσεις είναι περιορισμένες καθώς υπάρχει η αντίληψη ότι οι κεντρικές τράπεζες θα λάβουν επιπλέον δράση για να ενισχύσουν την ανάπτυξη, ενώ το κλίμα επιβαρύνουν και οι επερχόμενες ευρωεκλογές.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο 0,32%, του γερμανικού 10ετούς επίσης, στο μείον 0,07%, του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου σημειώνει ίδια κίνηση και φτάνει στο 1,06%, του ισπανικού 10ετούς κινείται μισή μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 0,89%, ενώ του ιταλικού 10ετούς τίτλου, με σταθεροποιητικές κινήσεις, διαμορφώνεται στο 2,70%.

Ηπιες κινήσεις και στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς, με άνοδο κατά μία μονάδα βάσης, κυμαίνεται στο 3,42%, ενώ του 5ετούς ανέρχεται 1,2 μονάδες βάσης, στο 2,20%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται σταθεροποιητικά, στο 2,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v