Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις για τα ελληνικά ομόλογα

Σε υψηλά σημεία οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, με τις δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι να προκαλούν νευρικότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές και φόβους για νέα διαμάχη Ρώμης-Βρυξελλών.

Σταθεροποιητικές κινήσεις για τα ελληνικά ομόλογα

Σε υψηλό επίπεδο διατηρείται το ιταλικό κόστος δανεισμού στο trading της Τετάρτης, καθώς ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι απηύθυνε έκκληση για έναν νέο ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας ότι η ΕΚΤ πρέπει να εγγυάται το κρατικό χρέος, με στόχο να διατηρούνται οι αποδόσεις των ομολόγων χαμηλές.

Από τη στιγμή που το κόμμα του Σαλβίνι, η Λέγκα κέρδισε με 34% τις ευρωεκλογές στην Ιταλία, ο επικεφαλής της εντείνει τις υποσχέσεις για περικοπές φόρων και ζητά νέους δημοσιονομικούς κανόνες στην ΕΕ, προκαλώντας νευρικότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές και φόβους για νέα διαμάχη Ρώμης-Βρυξελλών. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κυμαίνεται στο 2,68%.

Σημαντική πτώση σημειώνει το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς, που κινείται 4,6 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,74%.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ελληνικά yields, με του 10ετούς στο 3,17% και του 5ετούς στο 1,99%.

Συνεχίζει καθοδικά η απόδοση του γερμανικού 10ετούς και με πτώση κατά 1,3 μονάδες βάσης διαμορφώνεται στο μείον 0,16%, όπως και του γαλλικού, που κυμαίνεται 1,7 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,24%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury υποχωρεί 4,1 μονάδες βάσης, στο 2,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v