Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,38% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Μικρές κινήσεις στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης. Στον τομέα της τεχνολογίας μεταφέρεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας, με τους επενδυτές να παραγκολουθούν επίσης τις εξελίξεις του Brexit, εν αναμονή ευρωεκλογών.

Στο 3,38% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ηπιες κινήσεις στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι αγορές παρακολουθούν τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας που έχει μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες στον τομέα της τεχνολογίας.

Σε χαμηλό τετραμήνου κυμαίνεται η στερλίνα. Συντηρητικοί και Εργατικοί βουλευτές άσκησαν κριτική κατά του Νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης της Μέι, νομοθεσία που εφαρμόζει τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας. Κάποιοι μάλιστα προχωρούν σε προσπάθεια ανατροπής της.

Στην αγορά εμπορευμάτων, υποχωρούν οι τιμές του αργού την Τετάρτη, καθώς αυξήθηκαν τα αμερικανικά αποθέματα, ενώ η Σαουδική Αραβία δεσμεύεται να διατηρήσει μία ισορροπία στην αγορά.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 1,1 μονάδα βάσης, στο 0,31%, του γερμανικού 10ετούς επίσης και διαμορφώνεται στο μείον 0,07%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου σημειώνει πτώση κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 1,04%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς διολισθαίνει 1,2 μονάδες βάσης, στο 0,86%, ενώ του ιταλικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο 2,64%.

Ηπιες κινήσεις για την απόδοση του ελληνικού 10ετούς, που κυμαίνεται στο 3,38%, ενώ του 5ετούς υποχωρεί 2,7 μονάδες βάσης, στο 2,08%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury κινείται καθοδικά, στο 2,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v