Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,7% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Το κυνήγι των επενδυτών για αποδόσεις στηρίζει τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας.

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με τους επενδυτές να δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για τις δημοπρασίες ομολόγων από Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, παρά τα ιστορικά χαμηλά yields που προσφέρουν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που επικαλείται το Reuters, καθώς τα ομόλογα της ευρωζώνης προσφέρουν υπερβολικά χαμηλές έως και αρνητικές αποδόσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα carry trade –με τους  επενδυτές να εκμεταλλεύονται τα χαμηλά βραχύβιας λήξεως κόστη δανεισμού για να μαζέψουν κάποιες αποδόσεις αγοράζοντας χρέος πιο μακροπρόθεσμης λήξεως.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη καθώς και τις εμπορικές διενέξεις ωθούν τις αποδόσεις των ομολόγων του πυρήνα της ευρωζώνης σε πολυετή ή και ιστορικά χαμηλά, ενώ περιορίζονται και τα spreads, κάτι που υποδηλώνει πως έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι για αποδόσεις, το οποίο ωφελεί την περιφέρεια.

Η απόδοση του 10ετους ιταλικού ομολόγου κινείται στο 2,43%, του ισπανικού τίτλου στο 0,55% και του πορτογαλικού στο 0,63%, ενώ του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,24%.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στα yields των ελληνικών τίτλων. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,7%, του 7ετούς στο 1,91% και του 5ετούς στο 1,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v