Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,04% «βουτάει» η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Μεγάλη πτώση σημειώνει και η απόδοση του 5ετούς, που κυμαίνεται στο 1,07%. Ισχυρή κάθοδος στα ιταλικά yields. Σε νέα χαμηλά οι αποδόσεις και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά την επιλογή Λαγκάρντ για την ηγεσία της ΕΚΤ.

Στο 2,04% «βουτάει» η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε νέα χαμηλά περνούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων στο trading της Τετάρτης. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αγορές επικροτούν την επιλογή της Κριστίν Λαγκάρντ για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε μία εβδομάδα κατά την οποία υπήρξαν σχόλια αξιωματούχων της ΕΚΤ για περισσότερη δράση, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει χαμηλός, η απόφαση για την διάδοχο του Ντράγκι τροφοδοτεί περαιτέρω το ράλι των ομολόγων.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Λαγκάρντ θα συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική στάση του Μάριο Ντράγκι. Εάν εγκριθεί από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θα τον διαδεχθεί όταν λήξει η θητεία του, στα τέλη Οκτωβρίου.

«Πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν το βλέπαμε, ιδιαίτερα αφότου η ίδια είχε έντονα αρνηθεί πέρυσι πως ήταν υποψήφια», σημειώνει ο Frederik Ducrozet, υπεύθυνος στρατηγικής στην Pictet Wealth Management.

Υποχωρεί και σήμερα το ελληνικό κόστος δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται 15,6 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,04% και του 5ετούς με πτώση κατά 14,7 μονάδες βάσης, να διαμορφώνεται στο 1,07%.

Μεγάλη κάθοδος σημειώνεται και στα ιταλικά yields, με του 10ετούς να κινείται 15 μονάδες βάσης πιο κάτω και να φτάνει στο 1,71% -στο πιο χαμηλό σημείο από τον Δεκέμβριο του 2017- ενώ του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου με πτώση κατά 7,2 μονάδες βάσης, στο 0,22%.

Μικρότερη καθοδική πορεία σημειώνουν οι αποδόσεις των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ομολόγων. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 2,5 μονάδες βάσης, στο μείον 0,38%, ενώ του γαλλικού 10ετούς κινείται 3 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο μείον 0,08%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 2,5 μονάδες βάσης, στο 1,95%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v