Στο 2,45% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών και ιταλικών ομολόγων. Σταθεροποιητικά τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά yields, με το βλέμμα στη G-20 και τη σινοαμερικανική εμπορική σχέση.

Στο 2,45% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στην Οσάκα της Ιαπωνίας είναι στραμμένα τα φώτα των διεθνών αγορών, εκεί όπου οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να έχουν συνάντηση το Σάββατο και να συζητήσουν την εμπορική σχέση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Παραγωγική συνάντηση με τον Κινέζο Πρόεδρο αναμένει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Πιστεύω ότι θα είναι παραγωγική», υπογράμμισε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους την Παρασκευή. «Ποιος ξέρει, αλλά νομίζω ότι θα είναι παραγωγική. Τουλάχιστον θα είναι παραγωγική. Θα δούμε τι θα γίνει και τι θα βγει από αυτή», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς εάν είχε υποσχεθεί στον Σι Τζίνπινγκ εξάμηνη αναστολή των δασμών, απάντησε: «Όχι».

Στο μέτωπο των δεδομένων, στο 1,2% και στο πιο χαμηλό σημείο του τελευταίου έτους -από τον Απρίλιο του 2018- παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούνιο, όπως επιβεβαίωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Το αποτέλεσμα δεν είναι καλή είδηση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που έχει στόχο για κοντά, αλλά λίγο κάτω από το 2%.

Στα θετικά στοιχεία ωστόσο βρίσκεται ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και παρακολουθείται στενά από την ΕΚΤ για τις αποφάσεις της, ο οποίος ενισχύθηκε στο 1,2% από 1% τον Μάιο, σημειώνοντας αναπάντεχη άνοδο.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο μείον 0,31%, του γαλλικού επίσης, στο 0,004%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου σχεδόν αμετάβλητη στο 0,39% ενώ του ιταλικού 10ετούς με πτώση κατά 4,7 μονάδες βάσης, κυμαίνεται στο 2,08%.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς υποχωρεί 3,1 μονάδες βάσης, στο 2,45%, ενώ του 5ετούς με ίδια ακριβώς κίνηση, διαμορφώνεται στο 1,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v