Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,10% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ηπιες κινήσεις στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, εν αναμονή συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτή την εβδομάδα. Χαμηλότερα κινούνται τα ελληνικά yields, με του 5ετούς στο 1,12%

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης την Δευτέρα μετά
την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους των τελευταίων επτά εβδομάδων.

Οι επενδυτές διατηρούν τις θέσεις τους πριν την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο -0,33% μετά το χαμηλό ρεκόρ -0,40% της περασμένης εβδομάδας, ενώ του γαλλικού 10ετούς διατηρείται στο -0,07%.

Χαμηλότερα κινούνται τα ελληνικά yields. Του 10ετούς υποχωρεί 5,5 μονάδες βάσης, στο 2,10% ενώ του 5ετούς με πτώση κατά 4,1 μονάδες βάσης, φτάνει στο 1,12%.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κατά 1,2 μονάδα βάσης χαμηλότερα, βρίσκεται στο 0,38%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο 1,59%.

Σε δημοσκόπηση του Reuters, η πιθανότητα μείωσης του επιτοκίου καταθέσεων κατά 10 μονάδες βάσης είναι 55% με την ΕΚΤ να κατευθύνεται προς ένα νέο πρόγραμμα χαλάρωσης αυτή την εβδομάδα και να μειώνει το επιτόκιό της τον Σεπτέμβρη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v