Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,26% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Του 5ετούς ενισχύεται 3,5 μονάδες βάσης, στο 1,25%, ενώ του 7ετούς με άνοδο κατά 2,5 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,52%. Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields μετά την ομιλία Πάουελ.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης υποχωρούν την Τετάρτη, μετά τα σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων αυτόν το μήνα.

Ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε την Τρίτη ότι η Fed είναι έτοιμη να δράσει με τον δέοντα τρόπο, ώστε να συνεχιστεί η επέκταση της αμερικανικής οικονομίας.

Πολλοί αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν στη συνεδρίαση του Ιουνίου ότι οι εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο και η αδυναμία του πληθωρισμού ενισχύουν την υπόθεση για περισσότερη νομισματική τόνωση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις αυτές και αξιολογούμε τις επιπτώσεις για το οικονομικό outlook των ΗΠΑ και τον πληθωρισμό, και θα ενεργήσουμε με τον δέοντα τρόπο για να διατηρήσουμε την επέκταση της οικονομίας» τόνισε ο επικεφαλής της Fed, σε ομιλία που έδωσε στο Παρίσι.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 2,4 μονάδες βάσης, στο -0,27%, ενώ του γαλλικού 10ετούς, με ίδια κίνηση, βρίσκεται στο -0,02%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς διολισθαίνει 1,9 μονάδα βάσης, στο 1,59% ενώ του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου με πτώση κατά 2,9 μονάδες βάσης, φτάνει στο 0,45%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά 2,1 μονάδες βάσης, στο 2,26%, του 5ετούς ενισχύεται 3,5 μονάδες βάσης, στο 1,25%, ενώ του 7ετούς με άνοδο κατά 2,5 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v