Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Προς τα «ασφαλή καταφύγια» στρέφονται οι επενδυτές, καθώς η εμπορική αβεβαιότητα και η επίπτωσή της στην παγκόσμια οικονομία επισκιάζει το κλίμα. Στο -0,32% του 10ετούς Bund, στο 2,12% του ελληνικού αντίστοιχου τίτλου.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Πορεία για χαμηλά σημεία-ρεκόρ ξαναπαίρνουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Πέμπτη, καθώς οι οικονομικοί δείκτες και τα εταιρικά αποτελέσματα «ρίχνουν» το κλίμα, όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία και αυξάνουν τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων από μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Πτώση για έβδομο συνεχόμενο μήνα σημείωσαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας, με πλήγμα από την απότομη πτώση των παραγγελιών εργαλείων για κατασκευή τσιπ και ανταλλακτικών αυτοκινήτων προς την Κίνα, καθώς οι δασμοί σε κινεζικά τεχνολογικά προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να έχουν επιπτώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο.

Οι ιαπωνικές εξαγωγές υποχώρησαν κατά 6,7% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που μεταδίδει το MarketWatch. Οι αναλυτές ανέμεναν αρνητική κίνηση κατά 5,4%.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 3,2 μονάδες βάσης, στο -0,32%, ενώ η απόδοση του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου με πτώση κατά 4 μονάδες βάσης, φτάνει στο -0,07%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται 9 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,51%, ενώ του ισπανικού με πτώση κατά 6,2 μονάδες βάσης, βρίσκεται στο 0,39%.

Την ευρωπαϊκή τάση ακολουθούν με πιο έντονη κίνηση τα ελληνικά yields. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί 11,6 μονάδες βάσης, στο 2,12%, ενώ του 5ετούς με πτώση κατά 9 μονάδες βάσης, φτάνει στο 1,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v