Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,01% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ τροφοδότησαν ένα ράλι στην αγορά των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, το οποίο γρήγορα ωστόσο συγκρατήθηκε. Το ενδιαφέρον τώρα πλέον στρέφεται στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Στο 2,01% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Τις ενδείξεις που άφησε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μείωση των επιτοκίων με στόχο την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης στην ευρωζώνη αξιολογούν οι επενδυτές.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ τροφοδότησαν ένα ράλι στην αγορά των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, το οποίο ωστόσο συγκρατήθηκε κατά τη διάρκεια και μετά τη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι.

Το ενδιαφέρον τώρα πλέον στρέφεται στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Μία μείωση επιτοκίων τότε δείχνει να είναι βέβαιη, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Στο trading της Παρασκευής, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ενισχύεται 2,4 μονάδες βάσης, στο 2,01%, ενώ του 5ετούς με άνοδο κατά 3,6 μονάδες βάσης, φτάνει στο 1,06%.

Η απόδοση του 10ετούς Bund υποχωρεί 1,3 μονάδα βάσης, στο -0,37% ενώ του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου με πτώση κατά 1,5 μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο -0,11%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται ελαφρώς ανοδικά, κατά μισή μονάδα βάσης, στο 1,52%, ενώ του ισπανικού 10ετούς διολισθαίνει 2,2 μονάδες βάσης, στο 0,34%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 2,06% -υψηλότερα από το ελληνικό κόστος δανεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v