Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στην αγορά ομολόγων

Τις αποφάσεις της Fed αναμένουν οι επενδυτές, ενώ οι ελπίδες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ αντισταθμίζουν την αβεβαιότητα που προκαλεί το ενδεχόμενο κήρυξης πρόωρων εκλογών στην Ιταλία.

Σε στάση αναμονής για τη συνεδρίαση της Fed οι επενδυτές στην αγορά των ομολόγων, μετά την απογοήτευση που δοκίμασαν ορισμένοι την περασμένη εβδομάδα από την ΕΚΤ, η οποία έδωσε σήμα για έναν ακόμα γύρο ποσοτικής χαλάρωσης.

Σημειώνεται πως οι αποδόσεις των ομολόγων του πυρήνα της ευρωζώνης βρίσκονται λίγο χαμηλότερα από τα ιστορικά ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας.

Όπως σχολιάζει το Reuters, ενώ τα yields κινήθηκαν ανοδικά μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, καθώς υπήρξαν ανησυχίες πως δεν συμφωνούν όλα τα μέλη της Τράπεζας για τον χρόνο των νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας, ωστόσο το ράλι στα ομόλογα επαναλαμβάνεται σήμερα ακόμα και στην Ιταλία, όπου οι ελπίδες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής αντισταθμίζουν την αβεβαιότητα για το ενδεχόμενο κήρυξης πρόωρων εκλογών.

Στο επίκεντρο έρχεται τώρα η διήμερη συνεδρίαση της Fed, που ξεκινάει αύριο Τρίτη, με τους επενδυτές να έχουν προεξοφλήσει μια μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μ.β., ενώ αναμένουν να ακούσουν εάν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός κύκλου μειώσεων επιτοκίων προκειμένου να αποσοβήσει την οικονομική κάμψη και να αυξήσει τον πληθωρισμό.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,03%, του 7ετούς στο 1,66% και του 5ετούς στο 1,03%, ενώ την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,369%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,54% και του ισπανικού στο 0,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v