Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ιρλανδικά ομόλογα υπό τον φόβο άτακτου Brexit

Στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα το spread Ιρλανδικών/Γερμανικών ομολόγων. Σημαντική μείωση στο κόστος δανεισμού της Ιταλίας στη δημοπρασία 10ετών ομολόγων. Στο 2,06% διαμορφώνεται η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου.

Η διαφορά απόδοσης των ιρλανδικών ομολόγων έναντι των γερμανικών σημείωναν την μεγαλύτερη διεύρυνση σε διάστημα ενός μήνα, στις 54 μονάδες βάσης, την Τρίτη με τις ανησυχίες να αυξάνονται για τις επιπτώσεις μίας αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η Ιρλανδία δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα από την αποχώρηση της Βρετανίας καθώς είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος. Τα σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας αποτελούν σημείο κλειδί στις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Η απόδοση του 10ετούς ιρλανδικού ομολόγου διαμορφώνονταν στο 0,17% την ώρα που το yield του 10ετούς bund κινούνταν στο -0,395%.

Εν τω μεταξύ, η Ιταλία πλήρωσε νωρίτερα το φθηνότερο επιτόκιο των τελευταίων 34 μηνών στη δημοπρασία 10ετών ομολόγων, στο 1,56% από 2,09% στη δημοπρασία του προηγούμενου μήνα. Πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το επιτόκιο στη δημοπρασία 5ετών ομολόγων μειώθηκε στο 0,80% από 1,34%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,62% και του ισπανικού στο 0,36%.

Στο 2,06% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου, στο 1,7% του 7ετούς και στο 1,1% του 5ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v