Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,95% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι πιο ψύχραιμοι τόνοι στις διεθνείς αγορές και οι ελπίδες για δημοσιονομική τόνωση στη Γερμανία οδηγούν υψηλότερα τα ευρωπαϊκά yields.

Απομακρύνονται από τα ιστορικά χαμηλά τους οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης τη Δευτέρα, καθώς επικρατούν πιο ψύχραιμοι τόνοι στις διεθνείς αγορές και το επίκεντρο στρέφεται στην προοπτική δημοσιονομικής στήριξης στη Γερμανία.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του έχει τη δημοσιονομική δύναμη να αμβλύνει την όποια μελλοντική οικονομική κρίση με «πλήρη ισχύ» και υποδήλωσε ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να απελευθερώσει περίπου 50 δισ. ευρώ σε πρόσθετες δαπάνες.

Την ίδια ώρα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας παρουσίασε μία σημαντική μεταρρύθμιση το Σάββατο, με στόχο τα πιο χαμηλά κόστη δανεισμού των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, που έχουν προκαλέσει φόβους παγκοσμίως για ύφεση μετά τη βουτιά της τελευταίας εβδομάδας, δείχνουν σημάδια ανάκαμψης.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται ελαφρώς ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο -0,66%, του γαλλικού 10ετούς με ίδια κίνηση διαμορφώνεται στο -0,39%, του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου ενισχύεται κατά 2,2 μονάδες βάσης, στο 1,42% ενώ του ισπανικού 10ετούς, κατά μισή μονάδα βάσης υψηλότερα, φτάνει στο 0,10%.

Στο ίδιο πλαίσιο και τα ελληνικά yields. Η απόδοση του 5ετούς κινείται ανοδικά κατά 1,9 μονάδα βάσης, στο 1,14% ενώ του 10ετούς, με ήπια σταθεροποιητική κίνηση, στο 1,95%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται κατά 4,4 μονάδες βάσης, στο 1,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v