Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά τα ιταλικά yields μετά τη Fitch

Η απόφαση της Fitch να διατηρήσει αμετάβλητη την αξιολόγηση για την Ιταλία έφερε ανακούφιση στην αγορά ενώ υποστηρικτικά λειτουργούσαν και εικασίες ότι μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην πρόταση μομφής του Σαλβίνι, με στόχο την πρόκληση πρόωρων εκλογών.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε από το υψηλό πέντε εβδομάδων την Δευτέρα μετά την απόφαση της Fitch να αφήσει αμετάβλητο το αξιόχρεο της χώρας παρά την προοπτική πρόωρων εκλογών.

Ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε την Ιταλία στην βαθμίδα 'BBB' και αρνητικές τις προοπτικές της λόγω του υψηλού χρέους και του πολιτικού ρίσκου μετά και τη νέα κυβερνητική κρίση.

Η απόφαση της Fitch έφερε ανακούφιση στην αγορά ενώ υποστηρικτικά λειτουργούσαν και εικασίες ότι μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην πρόταση μομφής που κάλεσε ο ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, με στόχο την πρόκληση πρόωρων εκλογών.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφωνόταν στο 1,75% από το υψηλό 1,83% της Παρασκευής. Υποχώρηση 7-9 μονάδες βάσης σημείωσαν οι αποδόσεις και των υπολοίπων ιταλικών ομολόγων.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετους γερμανικού bund κινείται στο -0,59%, του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου στο 0,21% και του ιρλανδικού στο -0,004%. 

Στο 2,13% το yield του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, στο 1,78% του 7ετούς και στο 1,21% του 5ετούς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v