Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά yields, με το επίκεντρο στη δυνητική τόνωση από τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δημοπρασία 30ετούς Bund αύριο, με 0% κουπόνι, θα δοκιμάσει την... όρεξη των επενδυτών για ασφαλή καταφύγια.

Στο 2% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς οι αγορές συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην προοπτική τόνωσης στη Γερμανία και στα σχόλια του Ολι Ρεν.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας σημείωσε τη Δευτέρα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αποφασισμένη να δράσει, εάν η μεσοπρόθεσμη προοπτική για τον πληθωρισμό συνεχίσει να μην φτάνει στον στόχο του κοντά, αλλά χαμηλότερα από το 2%.

Τα σχόλια του έρχονται μετά από τις ενδείξεις που άφησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς το Σαββατοκύριακο, για δυνατότητα της χώρας του να ρίξει 50 δισ. ευρώ στην οικονομία της, εάν δει τα δύσκολα.

Την ίδια ώρα, στην πώληση ομολόγου με κουπόνι 0% θα προχωρήσει η Γερμανία την Τετάρτη. Οπως θυμίζει το Bloomberg, η χώρα έχει πωλήσει χρέος με 0% κουπόνι μόνο σε τίτλους ωρίμανσης μέχρι 10 έτη.

Η δημοπρασία αυτής της εβδομάδας αφορά 30ετές ομόλογο και αναμένεται να δοκιμάσει τη ζήτηση για «ασφαλή καταφύγια», τώρα που πλέον όλη η καμπύλη αποδόσεων της Γερμανίας είναι σε αρνητικό έδαφος.

Η απόδοση του 10ετούς Bund υποχωρεί 2,7 μονάδες βάσης, στο -0,67%, του γαλλικού 10ετούς με ίδια κίνηση διαμορφώνεται στο -0,38%, του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου ενισχύεται 4 μονάδες βάσης, στο 1,47% ενώ του ισπανικού 10ετούς με πτώση κατά δύο μονάδες βάσης, φτάνει στο 0,11%.

Κατά 1,9 μονάδα βάσης υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 2,0% ενώ του 5ετούς διολισθαίνει 4,9 μονάδες βάσης, στο 1,16%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται 1,2 μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 1,58% ενώ του 2ετούς με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο 1,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v