Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,99% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο 1,34%, ενώ το χρηματιστήριο στο Μιλάνο ενισχύεται 1,7%, με το επίκεντρο στις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναμένουν σήμερα οι επενδυτές, ενώ στο προσκήνιο βρίσκονται οι ιταλικές πολιτικές εξελίξεις, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο 1,34%, ενώ το χρηματιστήριο στο Μιλάνο ενισχύεται 1,7%.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά 3,6 μονάδες βάσης, ενώ του ελληνικού αντίστοιχου τίτλου υποχωρεί μισή μονάδα βάσης, στο 1,99% και του 5ετούς, αμετάβλητη, στο 1,17%.

Ανοδο κατά 2,8 μονάδες βάσης σημειώνει η απόδοση του 10ετούς Bund, στο -0,66% ενώ του γαλλικού, με ίδια κίνηση, φτάνει στο -0,38%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 3,7 μονάδες βάσης, στο 1,59% ενώ του 2ετούς με άνοδο κατά 2,2 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,53%.

Αδύναμη η ζήτηση για το νέο 30ετές Bund με αρνητική απόδοση

Στην πώληση 30ετούς ομολόγου με αρνητική απόδοση για πρώτη φορά προχώρησε η Γερμανία, αν και η ζήτηση για τη σημερινή δημοπρασία ήταν αδύναμη, με τους επενδυτές να είναι διστακτικοί στην προοπτική της τοποθέτησης των χρημάτων τους για τρεις δεκαετίες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η πώληση του νέου ομολόγου ωρίμανσης 2050, τιμολογήθηκε με απόδοση -0,11%, σε ευθυγράμμιση με τα yields στη δευτερογενή αγορά.

Τα 30ετή Bund έχουν βυθιστεί σε αρνητικό έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε «ασφαλή καταφύγια», εν αναμονή του προγράμματος αγοράς assets από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το ομόλογο είναι το πρώτο 30ετές που πωλείται χωρίς πληρωμές τοκομεριδίων, που σημαίνει ότι οι επενδυτές που θα το κρατήσουν μέχρι τη λήξη δεν θα πάρουν τίποτα μέχρι το 2050.

Ωστόσο, η δημοπρασία προσέλκυσε μόνο 869 εκατ. ευρώ έναντι προσφοράς €2 δισ.

Ο λόγος της ζήτησης/προσφοράς ήταν ο πιο αδύναμος από τουλάχιστον το 2011, σύμφωνα με τον Peter McCallum, στέλεχος της Mizuho.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v