Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ιστορικά χαμηλά για τις αποδόσεις ιταλικών ομολόγων

Χαμηλότερα κινούνται και τα ελληνικά yields. Του 10ετούς υποχωρεί κατά 2,9 μονάδες βάσης, στο 1,58%, ενώ του 5ετούς 1,9 μονάδες βάσης, στο 0,94%.

Νέα ιστορικά χαμηλά για τις αποδόσεις ιταλικών ομολόγων

Νέα ιστορικά χαμηλά σημειώνουν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων την Τετάρτη, μετά την συντριπτική υποστήριξη των μελών του αντικαθεστωτικού Κινήματος των 5 Αστέρων στον προτεινόμενο σχηματισμό κυβέρνησης με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας στο Κίνημα, που δημοσιεύθηκαν αργά την Τρίτη, το 79,3% των μελών τάχθηκαν υπέρ της συμμαχίας με το Δημοκρατικό Κόμμα. Η αγορά των ιταλικών ομολόγων καταγράφει ράλι μετά τη συμφωνία συνασπισμού στην οποία κατέληξαν τα δύο κόμματα την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά και η online ψηφοφορία έβγαλε από τη μέση και το τελευταίο εμπόδιο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, πυροδοτώντας νέα άνοδο σε μια από τις τελευταίες αγορές ομολόγων της ευρωζώνης που προσφέρει θετικές αποδόσεις.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου καταγράφει νέο ιστορικό χαμηλό, στο 0,80%, υποχωρώντας κατά 23 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα.

Στην μείωση των αποδόσεων συνέβαλαν και οι προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια αργότερα αυτό το μήνα και πιθανόν να επανεκκινήσει την αγορά ομολόγων για να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ενισχύεται 2,1 μονάδες βάσης, στο 0,12%, του γερμανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά 4,1 μονάδες βάσης, στο -0,67%, όπως και του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου, που φτάνει στο -0,36%.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς κατά 2,9 μονάδες βάσης, στο 1,58%, ενώ του 5ετούς κατά 1,9 μονάδες βάσης, στο 0,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v