Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,61% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Υψηλότερα κινήθηκε ο ΡΜΙ του τομέα μεταποίησης στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο, αν και παρέμεινε σε συρρίκνωση. Ελαφρώς ανοδικά τα ευρωπαϊκά yields, με εξαίρεση τα ιταλικά.

Για έβδομο μήνα συρρικνώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, καθώς η συνεχόμενη πτώση στη ζήτηση ρίχνει την αισιοδοξία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit.

Το γεγονός ενδυναμώνει τις προσδοκίες για νομισματική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός δείκτης ΡΜΙ για τη μεταποίηση είναι σε ευθυγράμμιση με την πρώτη εκτίμηση, στις 47 μονάδες.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο, είναι υψηλότερα, καθώς τότε είχε φτάσει στις 46,5 μονάδες και στο πιο χαμηλό σημείο από τον Δεκέμβριο του 2012.

Η απόδοση του 10ετούς Bund κινείται ελαφρώς ανοδικά, κατά μία μονάδα βάσης, στο -0,69%, όπως και του γαλλικού 10ετούς, στο -0,39%.

Σε αντίθεση, του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί κατά 3,3 μονάδες βάσης, στο 1%, του ισπανικού ενισχύεται κατά 1,4 μονάδα βάσης, στο 0,13%.

Ανοδικά κινούνται τα ελληνικά yields. Του 10ετούς κατά 2,6 μονάδες βάσης, στο 1,61% και του 5ετούς, με ίδια κίνηση, στο 0,96%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v