Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,71% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 5ετούς

Στο προσκήνιο οι παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις, μετά την απόφαση Δημοκρατικών βουλευτών στις ΗΠΑ να ξεκινήσουν διαδικασία παραπομπής του Τραμπ και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Βρετανία, με την οποία ανοίγει σήμερα ξανά η βουλή.

Στο 0,71% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 5ετούς

Οι πολιτικές εξελίξεις κυριαρχούν στην επικαιρότητα της Τετάρτης. Δημοκρατικοί βουλευτές ξεκίνησαν χθες διαδικασία παραπομπής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο υποψιάζονται ότι έκανε κατάχρηση της εξουσίας του με σκοπό να ζημιώσει τον πιθανό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2020, Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε χθες ότι  η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες πριν από το Brexit ήταν παράνομη.

Ενέκρινε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει γιατί ήταν απαραίτητο να σταματήσει η λειτουργία του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 2 μονάδες βάσης, στο -0,31%, ενώ του γερμανικού 10ετούς με πτώση κατά 1,5 μονάδα βάσης, φτάνει στο -0,61%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κινείται 2,4 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,09%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου, με σταθεροποιητική τάση, διαμορφώνεται στο 0,83%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς διατηρείται στο 1,34%, ενώ του 5ετούς, με καθοδική κίνηση κατά 3 μονάδες βάσης, φτάνει στο 0,71%.

Κατά μισή μονάδα βάσης ανέρχεται η απόδοση του 10ετούς Treasury, στο 1,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v