Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο χαμηλό ρεκόρ για το ελληνικό 10ετές

Με πτώση κατά 3,8 μονάδες βάσης φτάνει στο 1,15%, ενώ η απόδοση του 5ετούς υποχωρεί 5,5 μονάδες βάσης, στο 0,39%. Την πορεία των Treasuries ακολουθούν και τα ευρωπαϊκά yields, κινούμενα καθοδικά, μετά την απόφαση της Fed για μείωση επιτοκίων.

Νέο χαμηλό ρεκόρ για το ελληνικό 10ετές

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά yields την Πέμπτη, ακολουθώντας τα Treasuries, μετά την απόφαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια για τρίτη φορά φέτος.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε όπως αναμενόταν την Τετάρτη τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,5% με 1,75%. Πρόκειται για την τρίτη μείωση επιτοκίων το 2019.

Ωστόσο, η Fed εξάλειψε από το ανακοινωθέν τη φράση ότι «θα δράσει κατάλληλα» για να διατηρήσει την επέκταση της αμερικανικής οικονομίας. Πρόκειται για φράση η οποία είχε θεωρηθεί σημάδι μελλοντικών μειώσεων επιτοκίων. 

Αντίθετα, η κεντρική τράπεζα αναφέρει τώρα ότι θα «παρακολουθεί τον αντίκτυπο των εισερχόμενων πληροφοριών για το οικονομικό outlook καθώς αξιολογεί το κατάλληλο μονοπάτι» για τα επιτόκια, μια φράση που θεωρείται λιγότερο αποφασιστική. 

Σε νέο χαμηλό ιστορικό περνάει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, με ώθηση και από το διεθνές κλίμα, αλλά και από την αναβάθμιση της χώρας μας από τη Standard and Poor's καθώς και από την πρόωρη αποπληρωμή τμήματος των δανείων του ΔΝΤ. Η απόδοσή του, με πτώση κατά 3,8 μονάδες βάσης, φτάνει στο 1,15%.

Η απόδοση του 5ετούς υποχωρεί 5,5 μονάδες βάσης, στο 0,39%, επίσης σε ιστορικό χαμηλό σημείο.

 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διολισθαίνει 5 μονάδες βάσης, στο -0,40%, του γαλλικού με ίδια κίνηση φτάνει στο -0,10%, ενώ του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 7,3 μονάδες βάσης, στο 1,02%. Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς διολισθαίνει 6,2 μονάδες βάσης, στο 0,22%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται 5,4 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v