Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,36% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά yields, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την πρόοδο στις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες.

Καθοδικά κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού, στο trading της Τετάρτης. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί 3,2 μονάδες βάσης, στο 1,36% ενώ του 5ετούς, με πτώση κατά 8 μονάδες βάσης, βρίσκεται στο 0,48%.

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά yields, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την πρόοδο στις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η Κίνα «πεθαίνει» για να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ενώ επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εμπορική της πολιτική.  

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι κοντά στην υπογραφή της «πρώτης φάσης» μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, προσθέτοντας ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει σύντομα. 

Σημείωσε ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον θα αποδεχθεί μόνο ένα ντιλ που θα είναι καλό για τις ΗΠΑ και τους Αμερικανούς εργαζομένους.  

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 3,8 μονάδες βάσης, στο 0,01%, του γερμανικού 10ετούς διολισθαίνει κατά 4,2 μονάδες βάσης, στο -0,28%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου κινείται 4,2 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,41% ενώ του ιταλικού 10ετούς με σταθεροποιητικές κινήσεις, διαμορφώνεται στο 1,30%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury με κάθοδο κατά 2,6 μονάδες βάσης, φτάνει στο 1,88%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v