Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στην ευρωζώνη φέτος

Βουτιά 290 μονάδων βάσης για την απόδοση του ελληνικού 10ετούς το 2019. Υποχωρεί η ζήτηση για assets ασφαλούς καταφυγίου. Περιορισμένες οι συναλλαγές σήμερα, λίγο πριν τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στην ευρωζώνη φέτος

Πτώση 290 μονάδων βάσης σημείωσε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς φέτος, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη κάθοδο στην ευρωζώνη. Την ίδια ώρα, η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου υποχώρησε 137 μονάδες βάσης και αυτή του γερμανικού, ολλανδικού και γαλλικού αναμένεται να μειωθεί κατά 45 έως 60 μονάδες βάσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι αποδόσεις των ομολόγων, που κινούνται αντίθετα από τις τιμές τους, αυξάνονται από τον Σεπτέμβριο, καθώς μειώθηκαν οι ανησυχίες σχετικά με τις εντάσεις στο εμπόριο ΗΠΑ-Κίνας και το Brexit, ενώ τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ίσως έχουν περάσει τα χειρότερα για την παγκόσμια οικονομία.

Οι αναλυτές λένε ότι οι αγορές ομολόγων είναι απίθανο να δουν την ίδια μεγάλη πτώση των αποδόσεων το 2020, όπως και το 2019, όταν οι εμπορικές εντάσεις, οι φόβοι για ύφεση και η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών ενίσχυσαν τη ζήτηση για τίτλους σταθερού εισοδήματος.

Στο trading της Δευτέρας, oι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων κινούνται ανοδικά, καθώς το ράλι στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές έχει μειώσει τη ζήτηση για επενδυτικά προϊόντα ασφαλούς καταφυγίου, την ώρα που μία ονειρική χρονιά φτάνει στο τέλος της.

Οι συναλλαγές παραμένουν περιορισμένες, λίγο πριν τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς και δεν αναμένεται να αυξηθούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Τα περισσότερα yields των 10ετών ευρωπαϊκών ομολόγων κινούνται 2-4 μονάδες βάσης υψηλότερα. Η απόδοση του 10ετούς Bund ενισχύεται 7 μονάδες βάσης, στο -0,18%, του γαλλικού 10ετούς κατά 6,4 μονάδες βάσης, στο 0,11%, του ισπανικού 10ετούς κατά 3,4 μονάδες βάσης, στο 0,45%, ενώ του ιταλικού 10ετούς διατηρείται στο 1,39%.

Κατά μία μονάδα βάσης υψηλότερα κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,44%, ενώ του 5ετούς υποχωρεί 10 μονάδες βάσης, στο 0,50%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κατά 6,2 μονάδες βάσης υψηλότερα, διαμορφώνεται στο 1,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v