Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,38% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στο επίκεντρο η υπογραφή της προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πεκίνο, που αναμένεται να γίνει την Τετάρτη. Στο -0,20% η απόδοση του 10ετούς Bund, στο 1,83% του 10ετούς Treasury.

Στο 1,38% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στην εμπορική σχέση ΗΠΑ-Κίνας είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι Κινέζοι διαπραγματευτές έφτασαν στην Ουάσινγκτον και ενώ η υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας αναμένεται να γίνει αύριο.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ενημέρωσε στο μεταξύ ότι η Κίνα αφαιρείται από τον κατάλογο των κρατών τα οποία η Ουάσινγκτον κατηγορεί ότι χειραγωγούν τα νομίσματά τους.

Κατά περίπου δύο μονάδες βάσης υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων. Του γαλλικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 0,07%, του γερμανικού 10ετούς στο -0,20%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου στο 0,46% ενώ του ιταλικού 10ετούς στο 1,37%.

Χαμηλότερα και τα ελληνικά yields. Του 10ετούς, με πτώση κατά τρεις μονάδες βάσης, βρίσκεται στο 1,38% ενώ του 5ετούς, με μεγαλύτερη καθοδική κίνηση κατά έξι μονάδες βάσης, στο 0,49%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 1,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v