Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,07% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Tα ομόλογα της ευρωζώνης που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια –όπως το bund- δεν σημειώνουν αξιόλογη μεταβολή, παρά την άνοδο που καταγράφουν οι μετοχές μετά τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική μεταποίηση

Κοντά στα πρόσφατα χαμηλά τους κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στα πρωτοσέλιδα, ελλείψει ανακοίνωσης οικονομικών στοιχείων ικανών να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα ομόλογα της ευρωζώνης που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια –όπως το bund- δεν σημειώνουν αξιόλογη μεταβολή, παρά την άνοδο που καταγράφουν οι μετοχές μετά τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική μεταποίηση, ενώ οι ευρωπαϊκοί τίτλοι φαίνεται πως έχουν γίνει πιο ελκυστικοί για τους επενδυτές μετά τη συμφωνία για το ταμείο ανάκαμψης.

Χθες, εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε στοιχεία για τις αγορές ομολόγων της, που έδειξαν πως η Ιταλία συνέχισε να επωφελείται από το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Έτσι, η Ιταλία είναι η μόνη μεγάλη χώρα της ευρωζώνης από την οποία η ΕΚΤ αγοράζει περισσότερα ομόλογα απ’ όσο της αναλογεί. Επίσης, τα στοιχεία έδειξαν πως η ΕΚΤ διακρατά 9,95 δισ. ελληνικά κρατικά ομόλογα, ή το 13,5% των υφιστάμενων ομολόγων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,53%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,03%, του ισπανικού στο 0,30% και του πορτογαλικού στο 0,32%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 1,07%, του 7ετούς στο 0,91% και του 5ετούς στο 0,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v