Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,12% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

H απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται σταθεροποιητικά στο -0,46%, όπως και του αντίστοιχου γαλλικού τίτλου, που φτάνει στο -0,17%. Εχασε τη δυναμική της η ανάκαμψη στην ευρωζώνη, κατηφόρισαν οι λιανικές πωλήσεις.

Στο 1,12% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Κατέβασε ταχύτητα η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης τον Αύγουστο, καθώς η ανάπτυξη του κυρίαρχου τομέα των υπηρεσιών σχεδόν σταμάτησε, σύμφωνα με έρευνα ιδιωτικής εταιρείας, υποδηλώνοντας ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) της IHS Markit, ο οποίος θεωρείται καλή ένδειξη οικονομικής υγείας, έκανε βουτιά στις 51,9 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 54,9 τον Ιούλιο. Ωστόσο, ήταν ελαφρώς καλύτερος από την αρχική εκτίμηση των 51,6 μονάδων.

Ο δείκτης του τομέα υπηρεσιών υποχώρησε στις 50,5 μονάδες, από 54,7. Ηταν υψηλότερος από την προκαταρκτική εκτίμηση για 50,1. 

Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό, συρρίκνωση.

Καθοδικά κινήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Ιούλιο, έναντι προσδοκίας για μηνιαία άνοδο, παρά την άρση των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και το Reuters, οι λιανικές πωλήσεις στις 19 χώρες του ευρώ υποχώρησαν κατά 1,3% σε μηνιαία βάση, ενώ κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,4% σε ετήσια. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ανέμεναν μηνιαία άνοδο 1,5% και ετήσια κατά 3,5%.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται σταθεροποιητικά στο -0,46%, όπως και του αντίστοιχου γαλλικού τίτλου, που φτάνει στο -0,17%.

Καθοδική τάση για το κόστος του ελληνικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς στο 1,12% και του 5ετούς στο 0,24%. Αμετάβλητη η απόδοση του 10ετούς ισπανικού, στο 0,33%, ενώ κατά 1,2 μονάδα βάσης υποχωρεί του 10ετούς ιταλικού, στο 1,02%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται κατά 1,1 μονάδα βάσης, στο 0,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v