Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,13% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται 1,7 μονάδα βάσης υψηλότερα, στο -0,38%, ενώ του γαλλικού 10ετούς ενισχύεται 1,3 μονάδα βάσης, στο -0,08%. Μικρή άνοδο σημειώνουν τα yields και στον ευρωπαϊκό Νότο.

Στο 1,13% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ανεβασμένο είναι το κλίμα στις διεθνείς αγορές την Τρίτη, με τα στοιχεία από τον τομέα της μεταποίησης, σε Ευρωζώνη και Κίνα, να στηρίζουν τη διάθεση των επενδυτών, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ.

Σε πορεία ανάκαμψης διατηρήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έρευνα ιδιωτικής εταιρείας. Οπως μεταδίδει το Reuters, οι υπεύθυνοι των εργοστασίων παραμένουν ανήσυχο για τις επενδύσεις και τις προσλήψεις εργαζομένων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης, η οποία δεν υπέστη απότομη πτώση, όπως συνέβη στον κλάδο των υπηρεσιιών, στην κορύφωση της πανδημίας, κινήθηκε ανοδικά, για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Ο τελικός δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της IHS Markit (ΡΜΙ) για τη μεταποίηση διολίσθησε στις 51,7 μονάδες, από 51,8 τον Ιούλιο, σε ευθυγράμμιση με την προκαταρκτική εκτίμηση.

Tην ίδια ώρα, στην Κίνα, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών των ιδιωτικών εταιρειών (ΡΜΙ) Caixin/Markit για τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες. Τη Δευτέρα, δημοσιεύθηκε ο επίσημος ΡΜΙ, ο οποίος ήταν ελαφρώς υψηλότερος από τις προσδοκίες, στις 51 μονάδες, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από τις 50 μονάδες δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό το όριο, συρρίκνωση. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα δεδομένα της κινεζικής οικονομίας για ενδείξεις ανάκαμψης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται 1,7 μονάδα βάσης υψηλότερα, στο -0,38%, ενώ του γαλλικού 10ετούς ενισχύεται 1,3 μονάδα βάσης, στο -0,08%.

Μικρή άνοδο σημειώνουν τα yields και στον ευρωπαϊκό Νότο, με την απόδοση του ισπανικού 10ετούς κατά 1,5 μονάδα βάσης ανοδικά, στο 0,42% και του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου να διατηρείται στο 1,15%.

Σταθερή η απόδοση του 10ετούς ελληνικού, στο 1,13%, ενώ κατά 1,5 μονάδα βάσης ανοδικά βρίσκεται η απόδοση του 5ετούς, στο 0,27%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 3,3 μονάδες βάσης, στο 0,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v