Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,01% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ηπιες κινήσεις για την απόδοση του 10ετούς ισπανικού, στο 0,24% όπως και για του 10ετούς ιταλικού, που βρίσκεται στο 0,86%. Σε υψηλό 2 ετών η μεταποίηση στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την IHS Markit.

Στο 1,01% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στις 53,7 μονάδες αυξήθηκε κατά 2 μονάδες ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) των επιχειρήσεων μεταποίησης τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με την έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit. Το αποτέλεσμα είναι σε ευθυγράμμιση με την προκαταρκτική εκτίμηση, ενώ τον Σεπτέμβριο καταγράφεται η πιο ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων δύο ετών.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένει η πανδημία του κορωνοϊού. Η φαρμακευτική εταιρεία Moderna δήλωσε ότι δεν αναμένει έγκριση έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, της 3ης Νοεμβρίου.

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη στήριξη να έρχεται από τα κέρδη της Wall Street που κατέγραψε την Τετάρτη.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού διατηρείται στο -0,24%, ενώ του γερμανικού αντίστοιχου τίτλου παραμένει στο -0,52%.

Σταθεροποιητικά κινούνται και τα ελληνικά yields, με του 10ετούς στο 1,01% και του 5ετούς στο 0,26%. Ηπιες κινήσεις για την απόδοση του 10ετούς ισπανικού, στο 0,24% όπως και για του 10ετούς ιταλικού, που βρίσκεται στο 0,86%. Κατά 1,9 μονάδα βάσης υψηλότερα διαμορφώνεται η απόδοση του 10ετούς Treasury, στο 0,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v