Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» 5,2% για τον Nasdaq τον Σεπτέμβριο

Μηνιαίες απώλειες στη Wall Street παρά τη σημερινή αξιόλογη άνοδο. Αισιοδοξία για το πακέτο στήριξης. Προβλημάτισε το debate Τραμπ-Μπάιντεν. Στο 0,68% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ενισχύθηκε το δολάριο.

«Βουτιά» 5,2% για τον Nasdaq τον Σεπτέμβριο

Κέρδη στη Wall Street μετά την αισιοδοξία Μνούτσιν για συμβιβασμό στο νέο πακέτο στήριξης που παρουσίασαν οι Δημοκρατικοί.

«Λέω ότι θα κάνουμε ακόμη μία σοβαρή προσπάθεια. Είμαστε αισιόδοξοι πως μπορούμε να κάνουμε κάτι», είπε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Delivering Alpha που παρουσίασε το CNBC και το Institutional Investor. «Νομίζω ότι υπάρχει ένας λογικός συμβιβασμός εδώ».

Στον αντίποδα, προβλημάτισε το προεδρικό debate Τραμπ- Μπάιντεν.

«Ήταν μια μακρά νύχτα και είναι πολλά αυτά που χρειάζεται να επιλυθούν», σχολίασε ο επικεφαλής της KKM Financial, Daniel Demind. «Πάντως έγινε σχεδόν ξεκάθαρο ότι δεν θα τελειώσουν όλα στις 3 Νοεμβρίου (ημέρα εκλογών) και νομίζω ότι η αγορά δεν ενθουσιάστηκε με την συγκεκριμένη προοπτική». «Πιθανότατα, η μεταβλητότητα (βραχυπρόθεσμα) δεν θα αποχωρήσει σύντομα μετά από αυτό το debate. Κατά μία έννοια, το debate δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα».

Στο μεταξύ, η αμερικανική οικονομία κατέγραψε τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 73 ετών το δεύτερο τρίμηνο, εξαιτίας του σοκ που προκάλεσε η πανδημία, επιβεβαίωσε την Τετάρτη η τρίτη μέτρηση της κυβέρνησης για το ΑΕΠ.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ βούτηξε κατά 31,4% σε ετήσια βάση το περασμένο τρίμηνο.  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ τουλάχιστον από το 1947, όταν το υπουργείο Εμπορίου άρχισε να κρατάει στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Στο εταιρικό μέτωπο, σε απολύσεις περίπου 28.000 εργαζομένων στα θεματικά πάρκα της Walt Disney ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η διοίκηση του ομίλου. Αιτία των επερχόμενων απολύσεων των εργαζομένων είναι η κατακόρυφη μείωση των επισκέψεων και του τζίρου στα θεματικά πάρκα της εταιρίας, λόγω του κορωνοϊού.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,2% ή 328 μονάδες, στις 27.718, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,82% στις 3.362 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,74% στις 11.167 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των American Express (+2,7%) και UnitedHealth (+2,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walt Disney (-0,7%) και Nike (-0,3%).

Το Σεπτέμβριο, ο Dow Jones υποχώρησε 2,3%, ο S&P 3,9% και ο Nasdaq 5,2%.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,4% στα 40,22 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% στα 1.895 δολ./oz.

Συνολικά τον Σεπτέμβριο, πετρέλαιο και χρυσός «βούλιαξαν» 5,6% και 4,2% αντίστοιχα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,68%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1724 δολ. από 1,1744 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v