Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από 1% πέρασε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Διαμορφώνεται στο 0,99%, ενώ είναι η πρώτη φορά από τα τέλη Φεβρουαρίου, που η απόδοση του 10ετούς περνάει κάτω από 1%. Στο 0,27% υποχωρεί του 5ετούς. Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields, μετά το θετικό τεστ κορωνοϊού του Τραμπ.

Κάτω από 1% πέρασε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού δανεισμού. Στο 0,99% υποχωρεί κατά 2,5 μονάδες βάσης η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, ενώ του 5ετούς, με πτώση 1,1 μονάδας βάσης, φτάνει στο 0,27%. 

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από τα τέλη Φεβρουαρίου, που η απόδοση του 10ετούς περνάει κάτω από 1%.

Ηπιες κινήσεις στις αγορές κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Παρασκευή. Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του είναι θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα.

«Θα ξεκινήσουμε την καραντίνα μας και τη διαδικασία ανάρρωσης αμέσως. Θα το περάσουμε ΜΑΖΙ!», τόνισε ο Τραμπ στο Twitter. Μία μέρα νωρίτερα, η Hope Hicks, 31 ετών, σύμβουλος του Τραμπ, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, ενώ είχε ταξιδέψει με τον πρόεδρο στο Air Force One, για το τηλεοπτικό debate που έγινε στο Οχάιο αυτή την εβδομάδα.

Στην Ευρωζώνη, η απόδοση του 10ετούς Bund υποχωρεί 1,3 μονάδα βάσης, στο -0,54%, ενώ του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου, με παρόμοια κίνηση, φτάνει στο -0,26%. 

Κατά 2 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου, στο 0,22%, ενώ του ιταλικού διολισθαίνει 1,9 μονάδα βάσης, στο 0,81%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury με σταθεροποιητικές κινήσεις διαμορφώνεται στο 0,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v