Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού υποχωρεί σε νέα ιστορικά χαμηλά, κατά 3 μονάδες βάσης, στο 0,84%. Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού στο 0,15%, ενώ του πορτογαλικού αντίστοιχου τίτλου στο 0,16%.

Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου, σε ευθυγράμμιση και με την υποχώρηση των αποδόσεων κρατικών ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ένα νέο γύρο τόνωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά την πανδημία κορωνοϊού.

Η απόδοση του 30ετούς ιταλικού χτύπησε ιστορικό χαμηλό τη Δευτέρα, ενώ το κόστος δανεισμού Ισπανίας και Πορτογαλίας κυμαίνεται κοντά σε χαμηλό έτους, με τα 10ετή yields να κατευθύνονται προς το μηδέν.

Οι κινήσεις αντανακλούν την πιο χαμηλή από την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης αλλά και τα σχόλια των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, που υποδηλώνουν ανάγκη για περαιτέρω νομισματική και δημοσιονομική στήριξη, τονίζουν οι αναλυτές.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 0,84%, επίπεδα που αποτελούν και νέο ιστορικό χαμηλό, ενώ του 5ετούς διατηρείται στο 0,20%. Κατά 1,7 μονάδα βάσης διολισθαίνει του 10ετούς ισπανικού, στο 0,15%, ενώ του πορτογαλικού αντίστοιχου τίτλου κινείται 2,2 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,16%.

Κατά μία μονάδα βάσης καθοδικά κινείται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, στο -0,54%, ενώ του γαλλικού 10ετούς, με ήπια καθοδική τάση, διαμορφώνεται στο -0,27%.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά κατά 1,2 μονάδα βάσης, στο 0,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v