Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,78% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στο πιο χαμηλό από τον Μάιο η απόδοση του 10ετούς Bund, στο -0,57%, όπως και του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις ομιλίες αξιωματούχων της ΕΚΤ αλλά και στις νέες εκδόσεις.

Στο 0,78% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στο χαμηλότερο σημείο από τον Μάιο υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου την Τετάρτη, ενώ του ιταλικού σημειώνει νέο χαμηλό ρεκόρ με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις επικείμενες ομιλίες αξιωματούχων της ΕΚΤ καθώς και στις νέες εκδόσεις.

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα διατηρείται το κόστος του ελληνικού δανεισμού και την Τρίτη. Η απόδοση του 10ετούς –που χτυπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο- με ήπια καθοδική κατεύθυνση βρίσκεται στο 0,78%, ενώ του 5ετούς διατηρείται στο 0,15%.

H Γερμανία αναμένεται να προχωρήσει στην επανέκδοση του 30ετούς ομολόγου της και η Πορτογαλία σε 8ετές και 17ετές με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του οικονομολόγου της τράπεζας Φίλιπ Λέιν να απευθύνουν ομιλίες αργότερα στην ημέρα.

Οι προσδοκίες για περαιτέρω τόνωση της οικονομίας από την ΕΚΤ στηρίζει την αγορά ομολόγων τις τελευταίες εβδομάδες, βοηθώντας ιδιαίτερα τις χώρες του νότου που προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

Καθοδικά και οι αποδόσεις του ισπανικού και ιταλικού 10ετούς, με του πρώτου να υποχωρεί κατά 1,5 μονάδα βάσης, στο 0,13% και του δεύτερου να κινείται 2,9 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,63%.

Κατά 1,4 μονάδα βάσης διολισθαίνει η απόδοση του 10ετούς Bund, στο -0,57% όπως και του αντίστοιχου γαλλικού, που φτάνει στο -0,31%.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury παραμένει στο 0,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v