Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος αποδόσεων με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Υψηλό οκτώ ετών χτύπησε η απόδοση του 10ετούς Bund, στο 1,373%. Αναλυτές υποστήριξαν πρόσφατα ότι η ΕΚΤ μπορεί να εγκαταλείψει τη δέσμευση της επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.

Νέα άνοδος αποδόσεων με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Σε υψηλό οκτώ ετών σκαρφαλώνει η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου την Πέμπτη, ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά από μια απότομη τιμολόγηση προσδοκιών για επιθετική νομισματική πολιτική από την τράπεζα.

Αναλυτές υποστήριξαν πρόσφατα ότι η ΕΚΤ μπορεί να εγκαταλείψει τη δέσμευση της επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού σημειώνει άνοδο κατά 1 μονάδα βάσης (bps) στο 1,369%, αφού προηγουμένως ανήλθε σε υψηλό 8 ετών στο 1,373%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2014. 

Οι αγορές συνεχίζουν να τιμολογούν αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ περίπου 135 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων 75 μονάδων έως τον Σεπτέμβριο.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού διατηρείται στο 1,86%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 3,43% και του 10ετούς ισπανικού, με ίδια κίνηση, στο 2,44%.

Καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί πέντε μονάδες βάσης, στο 3,93% και του 5ετούς να κινείται έξι μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v