Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψηλά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων

Σε αντίθεση, ήπια καθοδικά η απόδοση του 10ετούς ελληνικού, που με πτώση μιάμισης μονάδας βάσης φτάνει στο 3,56%, ενώ πέντε μονάδες βάσης χαμηλότερα βρίσκεται του 5ετούς, στο 2,46%.

Ψηλά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων

Επεκτείνουν την άνοδό τους οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία ήταν πολύ υψηλότερα από το αναμενόμενο μια εβδομάδα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο υψηλότερος από τον προβλεπόμενο πληθωρισμός της Γερμανίας και της ευρωζώνης συνολικά έχουν εκτοξεύσει τις αποδόσεις των ομολόγων του μπλοκ αυτή την εβδομάδα. Η απόδοση του 10ετούς Bund, σημείο αναφοράς για το μπλοκ, έχει ήδη αυξηθεί κατά 19 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο εδώ και σχεδόν ένα μήνα. 

Την Τετάρτη, οι αποδόσεις αυξήθηκαν για τρίτη διαδοχική μέρα ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ανήλθε στο 1,159%, πλησιάζοντας το υψηλότερο σημείο από το 2014 που είχε φτάσει στις αρχές Μαΐου (1,16% τότε). Τις μεσημεριανές ώρες ωστόσο βρίσκεται ελαφρώς χαμηλότερα, στο 1,11%.

Ηπια καθοδικά η απόδοση του 10ετούς ελληνικού, που με πτώση μιάμισης μονάδας βάσης φτάνει στο 3,56%, ενώ πέντε μονάδες βάσης χαμηλότερα βρίσκεται του 5ετούς, στο 2,46%.

Κατά τρεις μονάδες βάσης υποχωρεί του 10ετούς ιταλικού, στο 3,10% ενώ κατά δύο μονάδες βάσης του αντίστοιχου ισπανικού, στο 2,21.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 2,86%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v