Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτινάχθηκαν οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών έκαναν εβδομαδιαίο άλμα κατά 41 μονάδες βάσης, ενώ των αντίστοιχων γερμανικών κατά 28 μονάδες βάσης.

Εκτινάχθηκαν οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων

Tη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο του 2020 σημείωσαν οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών κρατικών ομολόγων. Τα στοιχεία για τον υψηλό πληθωρισμό της ευρωζώνης αλλά και η επικείμενη κρίσιμη συνεδρίαση πολιτικής της ΕΚΤ επιβαρύνουν το κλίμα.

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έφτασε στο 8,1% και οι πιέσεις στις τιμές που συνεχίζουν να διευρύνονται, οδήγησαν τις αποδόσεις των ομολόγων σε άνοδο αυτή την εβδομάδα, ενισχύοντας την υπόθεση για μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οπως σημειώνει το Reuters, οι αποδόσεις των ιταλικών 10 ετών εκτινάχθηκαν κατά 41 μονάδες βάσης, σημειώνοντας το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο άλμα από τον Μάρτιο του 2020, στο απόγειο του χτυπήματος στις χρηματοπιστωτικές αγορές από την πανδημία Covid-19 πανδημία.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου εκτοξεύθηκε κατά 28 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Μάρτιο. 

Ωστόσο, οι αγορές ηρεμούν την Παρασκευή, εν μέσω αργίας της βρετανικής αγοράς λόγω των εορτασμών για τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ, κινούμενες ελαφρώς ανοδικά:

  • Η απόδοση του 10ετούς Bund κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 1,26%
  • Του 10ετούς ιταλικού κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,32%
  • Του 10ετούς ισπανικού κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,40%
  • Του 10ετούς ελληνικού κατά δύο μονάδες βάσης, στο 3,69% και του 5ετούς επίσης, στο 2,60%

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v