Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης διαμορφώνονται σε γενικές γραμμές σε υψηλότερα επίπεδα, με τις αποδόσεις των διετών γερμανικών αυξημένες κατά 5 μονάδες βάσης, στο 0,56%.

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων ανήλθε το ευρώ, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη εκτινάχθηκαν την Τρίτη μετά το δημοσίευμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσει πιθανή αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Πέμπτης - διπλάσια από την αναμενόμενη.

Το ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,0230 δολάριο. Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης διαμορφώνονταν σε γενικές γραμμές σε υψηλότερα επίπεδα, με τις αποδόσεις των διετών γερμανικών ομολόγων αυξημένες κατά 5 μονάδες βάσης, στο 0,56%.

Η ΕΚΤ έχει σηματοδοτήσει αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον Ιούλιο, προκειμένου να συγκρατήσει τον πληθωρισμό. 

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναμένεται να πάρει τον λόγο την Τετάρτη το πρωί στην ιταλική γερουσία και να κάνει γνωστό, κατά την παρέμβασή του, αν εννοεί να οριστικοποιήσει την παραίτησή του ή να συνεχίσει την κυβερνητική του πορεία. Μετά την ομιλία του Ντράγκι, θα υπάρξει νέα ψήφος εμπιστοσύνης, τόσο στην βουλή, όσο και στην γερουσία. Στο μεταξύ, πολλαπλασιάζονται οι εκκλήσεις προς τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό με κύριο αίτημα να παραμείνει στην θέση του.

Oι αποδόσεις των ευρωομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v